Merhabaa, yerinde duramayan erkek kanaryama Kasım ayında bir arkadaş aldım... Çok iyi anlaşıyorlardı ve Ocak ayının 8'inde ilk yumurtamız oldu, bu ilk üretimde takiben 3 adet yumurtladı. Oldu ama bizim dişi son günlerde yumurtaları yuvanın dibine saklamaya başladı. Sonuç belli tabii: döllenmiş olmasına rağmen yavrular gelişemedi (18. gün yumurtaları aldım ve içinde gelişimi yarım kalmış yavruları gördüm

) Kaloriferli ve oldukça sıcak bir ortamda oldukları için bu ayda böyle bir durum olmasını engellemedim bile zaten...
Yine Ocak ayının 28'inde yumurtlamaya başlayan dişi, daha 2. günde ilk yumurtayı dibe attı. Bu asabah (ayın 30'u) 2. yumurtayı gördüm ama biliyordum ki onu da dibe atacak, ben de yeni bir yuva oluşturdum ve keçeyi içine sabitleyip, hiçbir ip vs koymadım... daha sonra hava almaları için dişi ve erkeği kafesten dışarı bıraktığımda, gizlice yavruluğu aldım, içindeki 2 yumurtayı yeni oluşturduğum yavruluğa koydum. Dişi buna kızmış mıdır bilmiyorum ama zaten yarın sabah illa ki yine yumurtlayacak. Bu yeni yuvayı kullanmak zorunda değil mi? Yani ben bu işlemi yapmasaydım, zaten yumurtalardan yavru alamayacaktım, bu riski göze almalıydııım

(yumurtaları yeni yavruluğa koyarken elimi bile sürmedim, bir kaşık yardımı ile bunu yaptım)
Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır... yine de kıl, ip vs materyal koymalı mıyım acaba? Çok az birşey kafesin çevresinde var, ihtiyaç oldukça onlar atar yavruluğa değil mi?
Yaa, ben çok yavru istiyorum diye mi bir türlü olmuyor, anlamadım ki??? Lütfen yardım ediiiin